Zaktualizowane Fireboxy WatchGuard’a dokonują pełnej kontroli HTTPS o 94% szybciej niż konkurujące rozwiązania
Kraków, dnia 10.10.2017 r. – Firma Bakotech, wyłączny dystrybutor rozwiązań firmy WatchGuard w Polsce, informuje, że WatchGuard ogłosił aktualizacje sprzętu do swojej serii Firebox M.
2017-10-12, 22:57

WatchGuard® Technologies, lider w dziedzinie zaawansowanych rozwiązań zabezpieczeń sieciowych, ogłosił aktualizacje sprzętu do swojej serii Firebox®M, aby obsługiwać szybki transfer szyfrowanego ruchu sieciowego i oferować większą elastyczność dzięki dołączonym portom miedzianym i światłowodowym. Dzięki nowym urządzeniom M470, M570 i M670 użytkownicy mogą instalować dodatkowe moduły sieciowe, zwiększając liczbę dostępnych portów dla zapewnienia pełnego wsparcia rosnącego zapotrzebowania na wykorzystania włókien 10G. Nowe urządzenia Firebox serii M umożliwiają użytkownikom sprawdzanie zaszyfrowanego ruchu dzięki najlepszej w branży wydajności ze wszystkimi dostępnymi usługami zabezpieczeń. Według Miercom, niezależnego laboratorium badawczego, zaktualizowane Fireboxy M370 dokonują pełnej kontroli HTTPS o 94% szybciej niż konkurujące rozwiązania.
Zabezpieczenia sieciowe, które nieprawidłowo przetwarzają i nie sprawdzają szyfrowanego ruchu, sprawiają, że pracownicy, klienci i partnerzy są bardziej narażeni na cyberataki. Według badania Ponemon, 41 procent ataków w 2016 roku używało szyfrowania do ukrycia ich wejścia do sieci lub ukrywania połączenia z serwerem Command and Control. Firma NSS Labs, Inc. prognozuje, że w miarę zwiększania się wskaźników akceptacji, 75 procent ruchu internetowego będzie zaszyfrowane do roku 2019. Zapora, która nie posiada odpowiedniej mocy przetwarzania potrzebnej do sprawdzania dużej ilości zaszyfrowanego ruchu, musi wyłączyć niektóre usługi zabezpieczeń lub pójść na kompromis w kwestii przepustowości w celu zarządzania obciążeniem.

Kluczowe cechy:

• Znacznie poprawiona wydajność: Jak potwierdza Miercom, nowa seria Firebox M oferuje około trzykrotnie większą wydajność w porównaniu do konkurencyjnych produktów
• Elastyczność dzięki zwiększonej gęstości portów: Wszystkie nowe urządzenia (z wyjątkiem M370) posiadają gniazdo rozszerzeń dla dodatkowych portów. Dostępne są także moduły sieciowe 4x10 Gb, 8x1 Gb lub 8x1 Gb
• Procesory Intel z przyspieszeniem kryptografii AES-NI i CaveCreek: nowe chipsety umożliwiają nowym urządzeniom z serii M wiodącą pozycję w dziedzinie kontroli zawartości HTTPS i szybkiego przetwarzania ruchu nawet przy włączonych usługach zabezpieczeń

Brendan Patterson, dyrektor ds. zarządzania produktami w WatchGuard Technologies:
„Wskaźniki korzystania z szyfrowania nadal się zwiększają, dlatego organizacje muszą wiedzieć, że ich UTM oferuje taki poziom wydajności, który może rosnący poziom zaszyfrowanego ruchu oraz usługi zabezpieczeń umożliwiające wykrycie zagrożeń, które mogą być ukryte w tym ruchu. Dzięki nowej serii M oferujemy znaczną poprawę przepustowości, dzięki temu nasi klienci nie muszą wybierać między wydajnością a bezpieczeństwem ".

O WatchGuard
Firma WatchGuard Technologies powstała w 1996 roku w Seattle. Od samego początku producent skupił się na rozwiązaniach dotyczących bezpieczeństwa sieciowego. To właśnie WatchGuard zaprojektował i uruchomił pierwszą zaporę sieciową. Firma zatrudnia ponad 500 pracowników i ma swoje przedstawicielstwa na wszystkich kontynentach. Producent regularnie klasyfikowany jako lider i wizjoner w raportach Gartnera dla UTM/NGFW, ma na swoim koncie ponad milion wdrożonych rozwiązań do zapewniania bezpieczeństwa, zarówno w sektorze małych i średnich przedsiębiorstw, jak i w dużych firmach na całym świecie. System raportowania, wizualizacji systemu i zarządzania, WatchGuard Dimension, uznawany jest jako wzór dla konkurencji, co potwierdzają liczne nagrody branżowe.

Więcej informacji:

BAKOTECH Sp. z o.o.
Agnieszka Trenda
PR&Marketing Manager, tel. 660 910 074
e-mail: agnieszka.trenda@bakotech.com
www.bakotech.pl

O BAKOTECH
Bakotech Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, jest częścią międzynarodowej grupy dystrybucyjnej Bakotech®. Jako specjalizowany dystrybutor rozwiązań IT w zakresie bezpieczeństwa, sieci i infrastruktury IT, spółka koncentruje się na dostarczaniu najwyższej jakości produktów i usług w centralnej i wschodniej Europie, w szczególności w: Polsce, Bułgarii, Rumunii, Słowacji, Chorwacji i na Węgrzech, a także w krajach nadbałtyckich. Firma zajmuje się sprzedażą w kanale partnerskim, poprzez rozbudowaną sieć partnerów. Bakotech posiada w swoim portfolio innowacyjne produkty, które odniosły sukces międzynarodowy, a dzięki dystrybutorowi wchodzą nie tylko na rynek polski, ale również krajów Europy Środkowo-Wschodniej.

Agnieszka Trenda
PR& Marketing Manager